Ce este un USB JIG si cum se foloseste

Am vazut aceasta intrebare pe diferite forumuri sau bloguri…Sa va explic deci ce este un usb JIG

Se ia un Samsung Galaxy S de exemplu…

Se brickuieste (brick=caramida)–>Telefonul nu mai poate fi folosit.

 • Se scoate bateria telefonului pentru 10-15 minute
 • Se pune bateria inapoi in telefon, insa fara repornirea telefonului
 • Se introduce JIG-ul in mufa de incarcare a telefonului
 • Se asteapta 2-3 secunde pana cand apare triunghiul galben cu download mode.
 • Se scoate JIG-ul
 • Se introduce cablul de date in telefon si in calculator si se flashuieste cu odin

Mai pe scurt, acest JIG te ajuta sa intri in download mode pentru a resofta telefonul.Este folositor si pentru cei la care nu merge combinatia de butoane pentru download mode.De asemnea, este ieftin si e bine sa il ai tot timpul pe langa tine.

Contul de okazii nu este al meu, dar userul acela este singurul care are aceste JIG-uri.

Advertisements

Posted on June 18, 2011, in Android News and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 16 Comments.

 1. mare schema. decat sa dau atatia bani pe mufa astuia .. ma duc sa imi cumpar 3 rezistori de cate 100k , ii inadesc, iau o mufa micro usb , o tai .. bag in telefon si unesc acolo 2 pini cu acei rezistori si aia e. sunt o groaza de tutoriale pe youtube care te invata cum sa iti faci singur 🙂

 2. correct. ai dreptate.. dar eu vreau sa ma complic daca e cazu 😀

 3. doresc si eu o mufa din aia … 07********

 4. SAL Usb jig merge si la un galaxy y duos blokat cere nu mai reactioneaza
  la usb nu mai intra in recovery mode

 5. salut doresc sa stiu daca merge si la un Samsung galaxy s advance ca nu raspunde la absolut nici o comanda de la butoane

  • Cel mai probabil da, merge. Asta daca nu este vorba de o problema hardware. Daca nu a suferit nicio cazatura sau orice fel de posbila actiune care are ca urmare posbilia defectare a unei componente interne sunt sanse mari ca o resoftare sa rezolve problema. Daca nu esti familarizat cu telefonul, poti apela la un serice gsm sau la un forum. Iti recomand XDA. Daca esti din Iasi, astept un email la andrei.alexandru.agapi@gmail.com, eventual te pot ajuta.

   • telefonul nu a cazut pe jos. mi’a intrat in brick in urma resoftarii. posibil nu a instalat odin’ul softul bine pe telefon. o sa incerc sa il pornesc cu un usb jig si daca in caz ca nu porneste singura solutie este sa il duc la gsm deoarece eu nu ma prea pricep la acest tip de telefoane. multumesc orcum

 6. am o mare problema nu le am cu telefoanele am luat niste jocuri pe galaxy note N7000 si sa stins si nu se mia aprinde nu l-am scapat nu am facut nimik ce pot sa fac

  • Poti sa incerci o resoftare, uita-te pe xda, sunt tutoriale foarte bine facut si simple. Daca esti din Iasi ne putem vedea si pot incerca sa-l repar eu.

 7. Salut.Am si eu o problema cu un xperia x8, s-a descarcat bateria de tot si s-a oprit si oricat l-asi tine la incarcat nu mai porneste ce pot sa-i fac sau cum sa incarc bateria?

 8. de unde pot cumpara rezistori de cate 100k

 9. Am un Samsung Gio GT-S5660 si de cand lam cumparat, o singura data am reusit, habar nu am cum si sa conectat cu pc si de atunce nu mai se conecteaza deloc doar se incarca, care e motivul de nu il recunoaste pc deloc? am incercat cu drivere cu kis etc la mai multe pc si nimica, merge toate functiile apasand cele 2 butoane intra in recovery in downlod dar nu il recunoaste pc deloc, ce sa fac? adresa mea de mail e obladon19@yahoo.com trimitemi mail cu un sfat ceva ca nu mai stiu ce sa fac. Tin sa precizez telefonul are softul original si e codat pe vodafon.

 10. Si as mai vrea sa intreb, am tot citit si recitit pe google cum sa fac root la el, dar peste tot scrie ca sa fac full back up la sistem inainte sa fac root etc. Imi explicati si mie cu ce se poate face back up la sistem inainte de root si de instalarea cwm recovery?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: